Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 10:09

Ενημέρωση στα Φιλιατρά για καλές εκπαιδευτικές πρακτικές

Ενημέρωση στα Φιλιατρά για καλές εκπαιδευτικές πρακτικές

Ενημερωτική εκδήλωση για την “Προβολή και ανταλλαγή καλών πρακτικών” των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών.

Σκοπός της εκδήλωσης, που θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, είναι -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- “η γνωριμία, από εκπαιδευτικό προς εκπαιδευτικό, καλών πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης, όπως δραστηριότητες, προγράμματα, βιωματική εκπαίδευση, καινοτομία στην εκπαίδευση, άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Οι σχολικές μονάδες θα παρουσιάσουν και θα μοιραστούν με όλους μία ή περισσότερες καλές πρακτικές”.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, περί τις 2 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο καινούργιο Φιλιατρινό φράγμα καθώς και ξενάγηση στον βυζαντινό ναό του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο Π.Ε. 6ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μεσσηνίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης).